· 

Achtbaan van Holiday Park opnieuw verkozen tot beste van Europa

 

    Het vakblad “Amusement Today” heeft de bigFM Expedition GeForce in 2023 opnieuw de Golden Ticket Award toegekend. De populaire stalen achtbaan van de beroemde achtbaaningenieur Werner Stengel heeft sinds de opening in 2001 de 21e onderscheiding ontvangen als beste achtbaan van Europa. In een mondiale vergelijking staat de rit op de zesde plaats van de beste stalen achtbanen. Het iconische element van de legendarische achtbaan is het eerste vertrek van de trein. Vanaf een hoogte van 62 meter gaat het vrijwel verticaal bergafwaarts. De trein draait rond de hartlijn, waardoor vooral in de achterste wagons van de trein gewichtloosheid voelbaar is.

 

De 120 km/u snelle baan werd uiterlijk in 2002 het middelpunt van achtbaanfans over de hele wereld, toen Richard Rodriguez het wereldrecord voor achtbaanrijden op de bigFM Expedition GeForce vestigde. De “King of Rollercoasters” reed 104 dagen lang tien uur per dag in de achtbaan en kreeg er het wereldrecord voor. 

 

Fans uit alle hoeken van de wereld maken nog steeds de pelgrimstocht naar de Pfalz om de intense rijervaring van de bigFM Expedition GeForce zelf te ervaren. 

 

Meer informatie over de Golden Ticket Awards is te vinden op www.goldenticketawards.com. 

Noot voor de redactie (onderstaande contactgegevens zijn niet bedoeld voor publicatie): 

Over Holiday Park , Plopsa & Studio 100

Het vakantiepark in Haßloch is het grootste pretpark in Rijnland-Palts met meer dan 40 attracties. Het is de thuisbasis van populaire kinderhelden,

 

Bron :  HolidayParknews 

Reactie schrijven

Commentaren: 0