· 

Bellewaerde Park Ieper krijgt nieuwe attractiezone op plaats van vroegere kevertjes: "Onze duurste investering ooit"

Bellewaerde Park in Ieper heeft er een gloednieuwe zone bij: Mundo Amazonia, met onder meer een gigantische waterattractie. Het is de grootste investering ooit in het park. De zone komt op de plek waar vroeger de keverbaan stond. 

Mundo Amazonia, zo heet de nieuwe zone, is geïnspireerd op het Braziliaanse regenwoud met de rivier de Amazone. "Er komt een waterattractie Amazonia, maar ook mini-boomstammetjes, een souvenirwinkel en een restaurant. De waterattractie komt op de plaats van de vroegere keverbaan. Die is twee jaar geleden afgebroken", zegt parkdirecteur Stefaan Lemey. "De hele zone was verouderd en moest vernieuwd worden. We zochten een alternatief en uit enquêtes bij onze bezoekers blijkt dat al onze waterattracties heel populair zijn. Die staan allemaal in de top zeven van ons park. Vandaar dat we hier ook kozen voor een waterattractie."

Inheemse bomen

De volledige nieuwe zone zal 21 miljoen euro kosten. "Onze grootste investering ooit in één keer. Maar het zal de moeite zijn. Om alles levensecht te doen lijken zijn we 80 grote bomen uit Zuid-Amerika aan het planten. Er zullen ook veel inheemse struiken zijn. Alles zal er heel exotisch uitzien."

Op 30 maart gaat Bellewaerde Park open. Tegen dan zal Mundo Amazonia klaar zijn.

Bron : Vrtnieuws 

Reactie schrijven

Commentaren: 0